De Onthoofding

20 januari 2016 – Studio K.

Slechts 2 minuten te laat, maar uiteraard is Diederik keurig op tijd. Op tijd voor onze eerste cultureel verantwoorde avond. Want ja, we hebben het echt gedaan; een heuse We-Are-Public-pas is aangeschaft.

De eerste poging om de pas te gebruiken is overigens meteen mislukt. Een film over eenofandere componist in het EYE kon niet worden gereserveerd en eigenlijk waren alleen de niet-verkochte kaartjes bedoeld voor W.A.P.-leden. En tsja, die waren er dus niet, left-over kaartjes… Als dat maar geen teken is hoe het gesteld is met de behandeling van exclusieve pasbezitters.

Maargoed, een nieuwe poging dus. We besluiten rustig van start te gaan en kiezen voor vrij commerciële (commercieel, hè bah) film over Russische maffiosi. De bediening in Studio K is wat traag en zo druk is het niet. De koffie laat op zich wachten.

D: “Je hebt net het cello-orkest gemist.”
M: “Cello-orkest?”
D: “Ja, ze gaven hier net een voorproefje en voor slechts 2 euro 50 kan je het concert bijwonen in dat zaaltje daar.”

Niet nodig, want wij gingen dus naar die film. Diederik gaat naar de kassa om kaartjes te halen. Tien tellen later is hij al terug. De kassa is open, maar de kaartjes mag je pas een half uur voor aanvang ophalen. Streng hoor. Is dit dan toch weer een teken van discriminatie van de pas-bezitter?
Diederik gaat weer zitten en we keuvelen wat over sollicitaties, het opzetten van een start-up en sport. Ik hoor je denken: SPORT? Diederik en Manouk praten over SPORT? Ja, tegenwoordig doet Diederik aan joggen (want: “hardlopen kun je het niet noemen”) en ik, ik heb hardloopschoenen gekocht, telt dat ook?
Stipt een half uur voor aanvang van de film doet Diederik een nieuwe poging en moet nu in de rij staan. Fijn.

Nadat we een plekje hebben gevonden in de zaal kan het feest beginnen. Zonder spoilers weg te willen geven: na 5 minuten is de eerste onthoofding al binnen. De rest van de film is iets cliché-matigs met een blonde dame en een gevaarlijke badguy, neppe Russische accenten en bloed. Verminkingen, open vleeswonden en veel bloed. Prima vermakelijk naar mijn mening, maar Diederik kijkt bedenkelijk. D: “Is dit nou cultureel verantwoord?”

Op de fiets naar huis concludeer ik: “Nou Died, de kop is eraf!”
Waarop Diederik droog antwoord: “Ja, en hoe… Letterlijk, met veel bloed!”

Ach, volgende keer beter.

En ohja, hoe kon ik het vergeten. De toiletten, die krijgen nauwelijks een voldoende; het stinkt er en erg schoon is het niet. Echter, als je op zoek bent naar de nostalgie van de wc’s op middelbare scholen is Studio K een aanrader.

Viggopromises

Eén reactie op “De Onthoofding”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: