De dag van Beyoncé

29 april 2016 – Melkweg

Lieve Diederik,

Ook ik ben eens zonder jou op stap gegaan. Vreemd eigenlijk, want je zou een goede aanvulling zijn geweest, met je swingende heupen.

Vanavond heb ik de International Beyoncé-day gevierd, samen met Eline (je kent haar wel, die uitzinnige Beyoncé-fan). Ik kan nu natuurlijk een boompje opzetten over de invloed van Beyoncé op ons bestaan, maar dan had ik naar het debat genaamd ‘What would Beyoncé?’ in het Felix Meritis gemoeten, en die hebben we geskipt om ons als zenuwachtige tieners op de avond voor te kunnen bereiden. Bovendien zijn wij fan van Beyoncé, en niet per se van Sylvana Simons.

Goed, we begonnen de avond dus met een limoen-munt-aardbei-gin-tonic (‘de kermisattractie’ aldus Ben), bespraken het nieuwe album van Queen B en speculeerden wat mee over het al-dan-niet vreemdgaan van Jay-Z. Je kan er maar druk mee zijn. Ook luisterden we vast wat Beyoncé-nummertjes, tot grote ergernis van Ben. Hij wilde alleen ‘Love on top’ horen, maar dan wel met lekker extra veel modulaties. Bedankt voor de nachtmerries.

International Beyoncé-day speelt zich in Nederland (of Amsterdam, dat is hetzelfde) af in de Melkweg. Omdat wij (ik zeg dit zonder blikken of blozen) vorig jaar ook al de International Beyoncé-day in de Melkweg hebben bijgewoond, en dit een daverend succes was, verheugden wij ons op wat komen zou. Bij binnenkomst valt ons al meteen iets op: MANNEN, ER ZIJN MANNEN! En meer dan het aantal homoseksuelen dat er vorig jaar was.

Ons hierover verbazend treden we de zaal binnen en moeten meteen bekomen van de volgende shock: JUSTIN BIEBER KOMT UIT DE SPEAKERS, GEVOLGD DOOR RONNIE FLEX. Dit was niet de bedoeling! Vorig jaar kregen we Beyoncé, Beyoncé, Beyoncé, Beyoncé, Beyoncé, Beyoncé, Beyoncé, Beyoncé, Beyoncé, en oke, misschien soms een nummertje van Kelly Rowland. Dat was nog eens een International Beyoncé-day!

We besluiten aan de bar een halve liter bier te bestellen en ons op de dansvloer te wagen, om dan maar te dansen op andere R&B-hits. Ook leuk. Bovendien wordt al snel het Beyoncé-gehalte van de avond opgekrikt door een heerlijke travestieten-Beyoncé-act en een dans-show op ‘Single Ladies’, waar menig open podium op een middelbare school een puntje aan kan zuigen.

Na paar uur vermaak, besluiten we dat het tijd is om op te stappen. We zijn ook de jongsten niet meer, en willen het niet zo ‘gek’ maken als vorig jaar (…). Al met al was het weer een mooie avond, die voor herhaling vatbaar blijft. Wie gaat er mee volgend jaar? Died?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: