De PubQuiz

Vrijdagmiddag/begin avond fietsen we door de stad. Het is de laatste dag deze week dat het nog een beetje lekker weer is, en het is krankzinnig druk op straat.
We zijn op weg naar de Warmoesstraat, waar we gaan pub-quizzen. En dit is niet zomaar een pub-quiz… Deze avond wordt georganiseerd door Ben en dé Diederik van hét grote recensieboek. Daarover moet natuurlijk ook een kritisch stuk geschreven worden, want we doen niet aan voorkeursbehandelingen. En hoewel Diederik als quizmaster is om te kopen, versta ik mijn vak en laat me niet van de wijs brengen.

Het evenement vindt plaats in het eerder door ons gerecenseerde Sturm und Drank. Helemaal goed dus. Alleen de tijd is wat minder… Half 8 begint het festijn, maar ons team bestaat uit succesvolle, hardwerkende mensen, die zelfs op vrijdag niet op tijd klaar zijn met werken. En dan moet er nog gegeten worden. Wegens tijdsgebrek besluiten we een snelle pizza in te ruilen voor een nog snellere hamburger, want er moet wel een goede bodem worden gelegd. We kiezen voor de Burgerfabriek, eten Dutch- en Spanish Burgers en drinken er maar vast een biertje bij. Best een leuke zaak, daar op de Warmoesstraat.

Het is vol bij Sturm und Drank. Ben en Diederik hebben (onder lichte dwang) heel wat bekenden en bekenden van bekenden weten op te trommelen, dus het is gezellig. Bij binnenkomst moeten we vrijwel meteen van start. En och, wat is het een vermakelijke avond. Diederik is met z’n pailletten-jasje en gouden bril een echte ras-entertainer. En Ben met zijn strenge blik een bikkelharde scheidsrechter.

Van hoeren tot Duitsland, van vergeten groenten tot politie-hits, deze quiz heeft alles. En wie denkt dat de onderwerpen willekeurig zijn heeft het mis, want alles heeft te maken met de locatie van die avond. Overal is over nagedacht, behalve over het niveau van de vragen, want die zijn gewoon HEEL ERG MOEILIJK. Maar hé, het doet er niet toe, niemand gaat met lege handen naar huis. Buigrietjes, glutenvrije pannenkoekenmix of een pak speltpasta, alleen maar handige prijzen (uit de voorraadkast van de heren, of waren de Jodenkoeken in de aanbieding deze week?). En daarnaast krijgt iedereen ook een prachtig immaterieel cadeau, want een grote dansende krullenkop in een glitterjasje, dat zie je niet iedere dag (oké, tenzij je zaterdag naar de Toppers bent geweest natuurlijk).

DSC_1397

Bij deze wil ik de winnaars nog even feliciteren: Goed gedaan Rik-Jan team Douwe!

Donderdag weer hoogstaand vermaak met Stravinsky in Paradiso. Tot dan!

Eén reactie op “De PubQuiz”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: