Liefde in een Bollywood-jasje

Sneeuw. Grote, dikke vlokken plaksneeuw. Levensgevaarlijk natuurlijk, die gladde fietspaden. En dan moet je ook nog bedacht zijn op sneeuwbal-gooiende snotapen.

Vandaag waren Diederik en ik voor de voorstelling ‘Liefde’ van ‘Maas theater en dans’ in de Krakeling. Daar werden we verwelkomd door een hele hoop hartjesballonnen en kinderen, héél veel kinderen (of: snotapen). Dit was natuurlijk te verwachten, want zoals u wellicht weet, is de Krakeling vooral gericht op een jong publiek. Maar goed, als ze in grote getalen naast je tafeltje een ballonnengevecht gaan staan te houden, dan wordt je toch weer even met je neus op de feiten gedrukt. We namen een kopje koffie met een witte chocolade brownie die eruitzag alsof hij van pure chocolade was gemaakt, en lieten de dropveter-challenge even voor wat hij was.

DSC_0884.JPG

In het theaterprogrammaboekje viel ons op dat je als begeleider van een kind beter uit bent, dan wanneer je een kinderloze 18-plusser bent, want dan betaal je meer voor je kaartje. Vandaar wellicht dat er weinig mensen zonder kind te vinden waren. Ik begon me lichtelijk zorgen te maken. Het zou toch geen hoog kinder-Pipo-de-clown-goochelshow-gehalte hebben?

Al snel werd ik gerustgesteld. De voorstelling was werkelijk waar een feestje. De dansers/acteurs wisten echt iets neer te zetten dat leuk was voor zowel kinderen als volwassenen. De zoektocht naar liefde werd prachtig uitgebeeld met dans en toneel. Van onschuldige kalverliefde tot onzekere puberale affectie; de verschillende levensfases met bijbehorende verliefdheden. Maas zegt zelf: ‘Iedere leeftijd krijgt een eigen kleur’, en dat weten ze goed neer te zetten, zoals met vrolijke huppeltjes in felgekleurde prinsessenjurken en uitdagende dansjes op hoge hakken in de discotheek. Deze leeftijdsfases maakten trouwens de voorstelling nog wel leuker voor de volwassenen dan voor de jonge kinderen in de zaal. Voor hen zijn veel van de voorbijkomende scènes immers nog geen herkenbare taferelen.

De voorstelling eindigt met een onverwacht Bollywoodstyle waterballet, waarbij de acteurs door het water glijden en tussen de bewegende waterfonteintjes dansen. Hoewel het Bollywood-dingetje een klein beetje uit de lucht komt vallen, is het wel heel mooi gedaan en zeer vermakelijk om naar te kijken. Vooral de eindscène, waar de dansers als één de liefde uitbeelden, hun handen bewegend als een kloppend hart, is schitterend gedaan.

Echt, het is lang geleden dat de altijd kritische Diederik en ik zo blij werden van een voorstelling. Een mooi, vrolijk en grappig stuk, dat niet alleen gaat over de liefde, maar ook over onzekerheid, vriendschap en de omgang met leeftijdsgenoten.

Kijk snel op http://www.maastd.nl waar u deze voorstelling nog kunt bewonderen. De speeltijden zijn vaak een beetje lastig te combineren met de alledaagse agenda, maar het is de moeite waard!

 

 

2 Reacties op “Liefde in een Bollywood-jasje”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: