Zomeravonden op De Parade

Het is weer zover. De Parade heeft weer haar jaarlijkse eindstation bereikt: Amsterdam. Dat betekent dat heel hip Amsterdam erop uit trekt om een culturele en gezellige zomeravond te beleven. En zo ook dat die hippe Diederik en ik onze vrijdagavond doorbrachten in het Martin Luther Kingpark.

Hoewel de zon harder had kunnen schijnen en de temperatuur zwoeler had kunnen zijn, was het goed toeven op de terrasjes van het terrein. We bestelden een flesje wijn en een bietenfalafelpita en sloegen het programmaboekje open (want ja, Diederik had zich weer eens niet ingelezen, en dat is toch duidelijk zijn taak).

We besloten te kiezen voor de show van de 5 mannen van De Slechte Raadgever die de show genaamd ‘Snel, Goedkoop en Sexy.’ op zouden voeren. De korte voorstelling zou gaan over vijf vrienden die op zoek zijn naar verbinding met elkaar, met zichzelf en met de wereld om zich heen. Totaal onbevooroordeeld gaan we de voorstelling in (we hebben de slechte recensies van de Theaterkrant en de Volkskrant nog niet gelezen). Bij aanvang zitten de acteurs op een kubus, en na een korte scene en een liedje, verdwijnen ze in die kubus. In de kubus zetten de scenes zich voort, half in de kubus, half uit de kubus. De gesprekken gaan over de problemen van de dertiger: alles moet almaar ludieker, origineler en exotischer. Een gewone strandvakantie zit er niet meer in, nee tegenwoordig moet je naar een klooster om even bij te komen. Dat soort dingen.

Persoonlijk vond ik het zo slecht nog niet: geen hoogdravend toneel, maar gewoon een redelijk vermakelijke en wellicht herkenbare voorstelling. Maar goed, dat zal wel aan mijn slechte smaak liggen…

Na deze eerste voorstelling gaan we meteen door naar de volgende: Zoutmus met ‘Kuikens van beton’. De omschrijving is een beetje wazig en dat is eigenlijk tevens mijn verwachting van de voorstelling: vreemd, op een leuke manier. En dat is het ook. Het stuk heeft (volgens mij) geen enkele verhaallijn, of althans, er zijn veel kleine verhaallijntjes die totaal niet met elkaar samenhangen. Maar dat maakt niet uit, want het is leuk, goed, vermakelijk en ook gewoon een beetje raar. De heren zijn muzikaal erg sterk. En wanneer zie je nou een half naakte man met een krukje en twee drumstokjes op het lichaam getaped zich als een slak over tafeltjes kronkelen? Gaat het zien!

Na deze twee opvoeringen vinden we het wel weer mooi geweest, schuiven nog een haute croquet naar binnen, wachten nog even op de band die maar niet begint met spelen en besluiten dan toch maar om naar huis te gaan. De Parade, het blijft een leuk festival. Nog tot 27 augustus!

 

P.S.We taaiden natuurlijk ook al op tijd af omdat we fris moesten zijn voor de pupquiz in de Leidsetuin op zaterdag, met Diederik als onze ultieme quizmaster.. Het was fan-tas-tisch, maar helaas mag ik er van Diederik niet over bloggen. Toch maar even een fotootje, zegt genoeg…

IMG_2493

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: