Helemaal Melkweg

Ja ook wij doen mee aan de ‘druk druk druk’ trend. Afgeleid door leuke en minder leuke dingen, kwamen Diederik en ik tot de conclusie dat we alweer ruim een maand niets gerecenseerd hadden. Dat kan natuurlijk niet, en daarom besloten we dit lange paasweekend weer eens iets totaal anders te doen. En zo bevonden wij ons op zaterdagavond in de Melkweg voor het festival Helemaal Melkweg.

De avond begon om 19u voor de deur van de Melkweg. Nadat de deuren geopend waren en de eerste mensen naar binnen druppelden, begonnen wij de avond bij The Food Stage. Hier bestelden wij een portobello-burgertje van Padron (staan ook in de Foodhallen: lekker!) en lieten wij de DIY Montriaan Teefjes links liggen. Onder het genot van een drankje bekeken we het blokkenschema van die avond, en besloten we te beginnen met het optreden van de Tsjechische band Mydy Rabycad. Ondanks dat het geluid in de zaal zo knetterhard stond dat het eigenlijk niet meer leuk was, was het optreden een aangename verrassing; glam-disco meets electro meets balkan-pop. Ik wou eigenlijk zeggen: ga vooral eens kijken, maar als ik het wereldwijde web mag geloven, is hun tour door Nederland helaas net ten einde…

Na dit optreden maakten wij een pitstop bij de ‘Karaoke is a Boy’ – wc. En dat was heel snel plassen, want het was ons nog iets te vroeg voor dronken schreeuwende, uh ik bedoel zingende vrouwen.

Vervolgens naar de Leonard Cohen Tribute. In de grote zaal stonden de stoelen in rijen opgesteld voor het optreden. We luisterden (en keken) een paar goed uitgevoerde nummers, verbaasden ons over het verhaal over de zieke 78-jarige toetsenist die ze helaas in Dublin hebben moeten achterlaten en verlaten vervolgens de zaal voor de documentaire Jolene, die in de cinema te zien is. Zoals de naam doet vermoeden, gaat de documentaire over Jolene. Jolene is een jonge rasechte Amsterdamse, met een baan achter de bar van een stripclub, twee dochters die zij op haar 16e en 20ste kreeg van twee verschillende mannen, een seizoenskaart voor Ajax en – niet te vergeten – een foute vriend/ex. De documentaire gaat over de relatie die zij wel/niet heeft met haar stiefvader Keith Bakker, haar chaotische leven en haar studie psychologie aan de HvA. Een mooie documentaire met een treurig verhaal, helaas af en toe wat irritant gefilmd.

We sluiten de avond af met het optreden van De Likt. Weer in de zaal met het knetterharde geluid, maar het optreden van de heren is vermakelijk. Niet mooi gezongen ofzo. Gewoon vermakelijk.

We besluiten dat de clubavond van het programma, dat tot de vroeg uurtjes duurt, niet aan ons besteed is. Je moet toch een beetje fris en fruitig aan het paasontbijt verschijnen. En al met al was het zo ook een mooie, afwisselende en leuke avond. Volgende keer weer!

Oh en PS: Hou onze website in de gaten want we zijn bezig met een update. Kan die foto van Diederik met die sombrero en mijzelf met die gouden glitterbril eigenlijk plaats maken voor wat professionelers…

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: