De Wallen op maandag

Amsterdam is een wereldstad. Maar op maandagen vaak even niet. Dan ligt de culturele sector lekker vroeg op bed, denk ik. Of ze gaan zelf een hapje eten, dat kan natuurlijk ook. Maar Manouk en ik wilden toch echt even de deur uit, dus wij besloten om naar de Wallen te gaan.
De Wallen, het stukje stad waar hordes toeristen door heen geduwd worden door bijna evenveel gidsen die vertellen hoe mooi Amsterdam is als je al die toeristen even wegdenkt, terwijl Amsterdammers luid bellend en ‘watch out, watch out’ roepend diezelfde toeristen de stuipen op het lijf jagen. (Die Amsterdammers waren Manouk en ik niet hoor, wij zijn goed opgevoed).
Maar we aten dus even een bord ravioli bij de Waag op de Nieuwmarkt (waar dokter Tulp ooit zijn anatomische les gaf) en gingen daarna naar het Paleis van de Weemoed op de Oudezijds Voorburgwal. Een heerlijke oude zooi, waar toeristen en Amsterdammers elkaar tegenkomen bij de comedyshow Off the Wall(en). Hier kan je dus elke zondag en maandag naar toe, blijkt. MC Pauly Russell (MC staat volgens hem voor mediocre comedian) heet iedereen welkom en werkt direct wat grappen af over zijn eigen Schotse afkomst (altijd dronken), Nederlanders die allemaal een gapyear (je weet wel, zo’n jaar tussen school en vervolgstudie) in Azië nemen en hij neemt Engelsen de maat, die ook altijd dronken zijn. Oh ja, en Pauly kondigt 5 comedians aan.
19275267_865049983670032_1534296698531263471_n
Na 7 comedians en een pauze is het half twaalf en moeten Manouk en ik toch echt wel naar huis. Maar! We hadden een leuke avond. Helaas hebben we de namen van de comedians niet onthouden, maar laten we zeggen dat de een beter was dan de ander.

Sommigen liepen af en toe een beetje vast, anderen hadden het over hun ervaringen met Amsterdammers en dat werd een beetje cliché, maar over het algemeen zat er veel vaart in en werden er mooie, grappige verhalen verteld. En omdat Pauly de vlaggen van alle landen van de wereld kan omschrijven, krijgt hij helemaal een complimentje van deze kritische recensenten.
Dus ben je dat pubquizzen op maandagavond nou helemaal zat, spreek je een beetje Engels en houd je van comedy? Ga dan eens naar het Paleis van de Weemoed voor Off the Wall(en).
20246317_876230709218626_2853111806312358394_n

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: