237 redenen om door (of dood) te gaan

Deze week waren Diederik en ik weer eens in het Bellevue te vinden. Na een gehaktbal en gaargekookte witlof bij het zeker aan te bevelen restaurant ‘Hap-Hmm’ (ja, echt) liepen wij naar het theater voor de voorstelling ‘237 redenen om door te gaan’ van Orkater. Theater Bellevue is recentelijk ‘grondig’ verbouwd, maar zo heel veel was daar nou ook weer niet van te merken. De muren hebben een fris kleurtje, de kassa is iets tactischer geplaatst, maar die onhandige draaideur waarmee Diederik ooit de voet van een onschuldige man heeft geamputeerd, is er nog steeds.

‘237 redenen om door te gaan’ met Geert Lageveen en Leopold Witte was in 2017 reeds te zien als lunchvoorstelling in theater Bellevue, maar wegens succes nu ook als langere versie in het hele land te zien. De voorstelling borduurt voort op de voorstelling ‘237 redenen voor seks’ die in 2013 te zien was. Met dus ook de ‘middelbare mannen-praatjes’ en de bijbehorende plaatjes die gedraaid worden door de heren zelf.

Na de voorstelling over seks wil Leopold graag en voorstelling maken over de dood, iets wat Geert totaal niet ziet zitten. Leopold, als de negatieve man van middelbare leeftijd, ziet het overal om zich heen: de dood. Geert wil er niks van weten: hij voelt zich levenslustiger dan ooit daarvoor! We zien een interessant samenspel van de optimisme en pessimisme, strijd en berusting. En al snel blijkt dat de positieve Geert ook maar gewoon zijn negativiteit probeert te verbergen met een hoog ‘TSJAKKAA’ gehalte en dat Leopold eigenlijk gewoon heel vrolijk en levenslustig is, vooral na een ochtendje begrafenis-crashen.

Het spel is ijzersterk en de mix van humor, muziek, hier en daar een dansje, en een hoop discussies maken het een zeer vermakelijke voorstelling. Hoewel het publiek de leeftijd heeft die het zou moeten hebben gezien het een stuk over mannen van middelbare leeftijd betreft, wil dit niet zeggen dat de voorstelling niet ook leuk is voor de nog onvolwassen twintiger of vitale dertiger. Heel herkenbaar is het misschien niet, maar erom lachen kan altijd.

Mocht je nu denken: dit klinkt goed, dat wil ik ook zien! (Ja, dat wil je…) Wees dan gerust, de speellijst loopt nog tot in mei volgend jaar! Zie voor meer informatie de website van Orkater.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: