5 Dobermannen over de vrouw

Wat weten we nou echt over de vrouw? Hoe ze is en hoe ze denkt? En wat wil de vrouw nou  eigenlijk? De mannen van Orkater/Lars Doberman hebben de moed om dit complexe thema te verwerken tot een voorstelling. Manouk en ik zagen de voorstelling De Vrouw in Theater Bellevue dat verbouwd is. Café De Smoeshaan is gemoderniseerd en er is meer ruimte voor het publiek aan de voorkant van het gebouw, en dat is mooi gedaan. Maar om nou weer onze koffie te drinken in het donkere gedeelte tussen De Smoeshaan en de zalen…

Ik vind voorstellingen die door acteurs worden gemaakt vaak al bij voorbaat interessant. De mannen van Lars Doberman laten op muzikaal en spelniveau zien wat ze in huis hebben en ze weten wat ze willen spelen. Direct bij aanvang wordt het publiek dan ook meegenomen in het verhaal over het maakproces van de voorstelling. Schrijver Vincent van der Valk had blijkbaar andere bedoelingen dan Lars Doberman en de regisseur Vincent Rietveld trok zich gedeeltelijk terug, omdat ook bij hem andere ideeën bestonden voor het maken van deze voorstelling.
Zo zeggen de mannen van Lars Doberman althans. Ze spelen verschillende scenes van Vincent van der Valk, maar raken meer en meer verstrikt in hun eigen denkbeelden over de vrouw. En als het over de vrouw gaat, gaat het zeer zeker ook over de man. Hun eigen man-zijn komt centraal te staan, ten opzichte van de vrouw maar ook ten opzichte van de andere mannen.
Het hoge ‘verkleedgehalte’ van de voorstelling werkt als vorm in sommige gedeeltes zeer goed, maar het zorgt er gelukkig niet voor dat de inhoud er aan ten onder gaat. De voorstelling is mooi vormgegeven en als je benieuwd bent naar de worstelingen van Lars Doberman met de vrouw en zichzelf; de voorstelling wordt enkel komende week nog gespeeld.
devrouw-orkater-larsdoberman-33

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: