Gekke familie, daar bij Maas Theater en Dans

Stel je voor: je bent 8 jaar en oma past op omdat je ouders eerst gewerkt hebben en daarna heel snel weer weg moeten omdat ze gaan feesten en drinken. Hoe mooi zou het dan zijn als je allerlei dingen ziet die oma niet ziet?
hr_hallo familie_ maas theater en dans ©kamerich & budwilowitz - eyes2 (8)
Manouk en ik zagen onze eerste voorstelling van 2019 in Theater de Krakeling in Amsterdam, nadat we eerst een kop koffie hadden gedronken in een Duits café waar Franse muziek te horen was. Als goed geïntegreerde Amsterdammers gooiden we daarna onze fiets ergens op een hoop andere fietsen om op tijd in het theater te zijn. En daar was het nog een dolle boel van kinderen, ouders en opa’s en oma’s.
De vrolijke voorstelling Hallo Familie van Maas Theater en Dans in regie van Moniek Merkx laat (in dit geval) een meisje zien die bij oma gaat logeren. En terwijl oma aan het koken is, trekken de gekste personages voorbij. Oma ziet ze niet, maar het meisje is getuige van uiteenlopende taferelen. Zo ruziën de ouders onderling terwijl ze de schone schijn ophouden en wordt moeder versierd door een andere man. Ook wordt er chic gedanst en nemen dieren alles over. Wanneer er dan gegeten is en het meisje naar bed gaat, ontwikkelen zich mooie dromen, maar is er ook een nachtmerrie waarin een groot monster alle andere personages doodt. Maar gelukkig komt alles weer goed als het meisje wakker wordt en het haar verjaardag blijkt te zijn!
Moniek Merkx slaagt er bij Hallo Familie in om een kleine huiskamer om te toveren tot een wereld vol bijzondere, leuke en gekke personages. De jonge acteurs en dansers brengen met veel energie een mooie voorstelling voor jong en oud. Hoewel op sommige momenten duidelijk wordt hoe lastig familieverbanden soms zijn, blijft de boodschap een beetje vaag. Het meisje doet wel mee in de scènes, maar hoort ze nou bij die familie of is ze meer de toeschouwer van gekke en soms moeilijke situaties? En waarom zijn die ouders eigenlijk zo oppervlakkig?
De vrolijke eindscène zorgt bij het publiek (jong en oud) voor een enthousiast applaus en dat is helemaal verdiend. De Kerstvakantie wordt voor velen goed afgesloten met deze mooie, vrolijke theatervoorstelling. Wil je ook gaan kijken? De voorstelling wordt nog tot eind maart gespeeld in verschillende theaters.
hr_hallo familie_ maas theater en dans ©kamerich & budwilowitz - eyes2 (1)

Foto’s zijn van Kamerich & Budwilowitz/EYES2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: