Een fijne herinnering

Na alle toneelstukken over indianen en milieuproblemen, hadden we wel weer eens zin in een luchtig avondje. Cabaret dus. En al snel kwamen we uit bij de voorstelling ‘Opslaan als’ van Eva Crutzen. Ja, een reprise, dus deze recensie slaat eigenlijk nergens op. En ik zal ook niet de eerste zijn die lovende woorden spreekt over haar show.

Diederik en ik durfden het wel weer eens aan om naar Osdorp af te reizen. Meteen ging er van alles fout: tram kwam niet opdagen en 18 minuten wachten op de bus doe je natuurlijk niet. Dan maar een taxi. Geen Uber, gewoon een ouderwetse taxi. Die ons vervolgens heel Amsterdam West heeft rondgereden, dus een zak geld en veel-meer-tijd-dan-18-minuten-wachten-op-de-bus later kwamen we dan toch aan bij theater de Meervaart. Na een snelle falafelschotel bij de overburen en gratis soesjes in de foyer waren wij er klaar voor.

Eva Crutzen is actrice, zangeres en cabaretière. In 2012 won ze de publieksprijs op het Wim Sonneveld concours. In 2018 kwam zij met haar derde solovoorstelling ‘Opslaan als’. En deze voorstelling is een fijne!

Centraal staat het thema ‘herinneringen’. Herinneringen die je liever wil vergeten en herinneringen die helaas niet zijn blijven hangen. Waarom wel dat vervelende liedje van Ruth Jacott, maar niet de laatste woorden die een geliefde tegen je sprak?

Aan de hand van een flinke dosis zelfspot, uiteenlopende typetjes, grappige en mooie liedjes die allen steengoed zijn gezongen, en persoonlijke voorbeelden loopt Eva door het thema.

De show is dynamisch; ondanks dat de voorstelling vrij lang duurt, vliegt de tijd voorbij door de afwisselende sketches die elkaar in rap tempo opvolgen. Ook van het decor wordt goed gebruik gemaakt: op een scherm is zichtbaar hoe de slechte herinneringen in een prullenbak verdwijnen of zien we de tafel van 13 voorbijkomen.

Het gebeurt niet vaak, maar eigenlijk heb ik er niks op aan te merken. Misschien was het wat warm in de zaal?

Mocht je nog niet geweest zijn, dan zou ik zeker proberen nog een kaartje te bemachtigen. Hopelijk gaan we nog veel van Eva horen!

Foto: Jaap Reedijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: