Fysiek werk op De Parade

Het is zomer! Dus tijd voor de Parade! Manouk en ik reisden naar Rotterdam, maar weet je wat het voordeel is van dit warme weer? Dat het vrij rustig is op de Parade. En het allerleukste is om te wachten tot een voorstelling afgelopen is, zodat je al die verhitte koppen met kletsnatte ruggen de tent uit ziet strompelen. Echt een aanrader.

Manouk en ik zagen de voorstelling Showtje tof doen van Maas Theater en Dans. Freek Nieuwdorp en Jurriën Remkes laten, ondersteund door muziek van Joop van Brakel, het leven zien van een quarterlife cowboy. De mannen openen met een scène voor de tent waarin flink tof wordt gedaan. Ze laten even zien hoe sterk, macho en knap ze zijn, het paradepubliek kan dit wel waarderen. Wanneer we de tent in gaan, proberen de acteurs dit voort te zetten, maar dan blijkt dat ze eigenlijk niks hebben voorbereid. Dit blijkt te komen door privé-problemen, maar zit het misschien toch dieper? Wie zijn ze nu eigenlijk geworden? De mannen verlangen terug naar hun kindertijd en brengen een ode aan de tijd in de zandbak.

De voorstelling zit bomvol fysieke inspanning van de acteurs, maar door het nogal dunne verhaal, krijgt het geen diepte. Het is knap om de acteurs in de hitte van de tent zich zo te zien inspannen en op momenten is de voorstelling grappig, maar daar blijft het ook bij. Misschien mag dat ook wel op De Parade.

Photo: Nichon Glerum
Photo: Nichon Glerum

Nadat we zelf poffertjes hebben gebakken (naja, Manouk betaalde en stond toe te kijken hoe ik stond te klunzen), zagen we ook nog Vormen van Opdringerigheid – Part One van Collectief het Paradijs. Dit collectief ontstond in een klas van de mime opleiding van de Academie voor Theater en Dans en presenteert op De Parade hun afstudeervoorstelling. Het is een bonte verzameling van situaties in een bus waarin wordt gespeeld met de afstand die mensen tot elkaar (willen) hebben. De voorstelling wordt bewerkt tot avondvullend programma, dus we zagen een eerste experiment. En deze opzet was geslaagd. Mooi fysiek werk dat eindigt in een totale chaos.

Wil je ook nog naar De Parade? Ja dat wil je! Dit kan nog de gehele zomer, kijk maar.

Paradeposter-digital-long-1-455x908

Foto’s: Nichon Glerum

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: