Undercover het IJ over

En na een weekendje uitrusten in Drenthe (en Shakespeare zien in Diever) gingen Manouk en ik weer in Amsterdam naar een voorstelling. Over ’t IJ is namelijk in volle gang op de NDSM-Werf! Op dit festival worden korte, middellange en lange voorstellingen gepresenteerd waar verschillende prijzen en arrangementen voor gelden. Beetje verwarrend wellicht, maar met wat uitleg kom je er uit.

Wij kwamen voor de voorstelling Undercover van Lotte Rischen/Maas die speelt in een van de hallen op de NDSM-Werf. Vriendelijke vrijwilligers (allitereert lekker he) leidden ons de weg. In haar voorstelling onderzoekt Lotte Rischen ‘hoe ver je kunt gaan in het verdwijnen in de wereld anno nu’. Door beweging ontplooit zich een verhaal over de mens die op zoek is naar zijn of haar rol ten op zichte van andere mensen. In de kale setting van de hal bouwen de spelers een wereld die erg lijkt op onze wereld. Wachtend (op de bus bijvoorbeeld) ontstaat de behoefte jezelf af te leiden met telefoons, het lezen van kranten of gerommel in tasjes. De vraag is dan hoe nog toenadering kan worden gezocht tot de ander.
undercover 2

Lotte Rischen maakt innovatieve beelden met een fijne muzikale cadans. De spelers rennen, draaien en kronkelen zich een weg door de ruimte, langs elkaar en het publiek. Hoewel het even duurt voordat de beeldtaal helder wordt, ontwikkelt Undercover zich tot een mooi verhaal over de moderne mens. Je gaat naar buiten met mooie beelden in het hoofd en met genoeg gespreksstof over de moderne mens. Een geslaagde festivalvoorstelling dus!

Wil je ook naar deze voorstelling en naar andere voorstellingen op Over ’t IJ? Kijk hier voor meer informatie. Wij gaan even met vakantie, maar volgende maand doen je razende reporters weer verslag van zomerse voorstellingen!

Foto’s: Richard Beukelaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: